Sestavine (8 Osebe):
- 250 g speculoos piškotov
- 300 g kuhanega kostanja
- 200 g gosjih jeter (lahko jih nadomestite z mletim svinjskim mesom)
- 2 pegatki (po 1,5 kg vsaka)
- 3 žlice brandyja
- 50 g masla
- sol in poper po okusu
- 2 gomoljni zeleni (približno 800 g vsaka)
- 2 tbsp žlici olivnega olja
Čas priprave: 25 min.
Čas kuhanja: 2 h 35 min.
Čas počivanja: 5 min.
Težavnostna stopnja: napredno
Povprečni strošek: visoki
Priprava:
Predhodno ogrejte pečico na 180 °C.
V Ekstra Chefu SuperSonic v dveh delih zmeljite speculoos piškote, dokler niso popolnoma zdrobljeni. Prav tako v Ekstra Chefu sesekljajte kuhani kostanj. Na koščke narežite gosja jetra.
V Skledi za mešanje, 3 l, s Silikonsko lopatko zmešajte zmlete piškote, zdrobljeni kostanj in koščke gosjih jeter.
S pripravljeno mešanico nadevajte notranjost pegatk ter uporabite zobotrebec, da pri vsaki zaprete odprtino z nadevom.
Pegatki položite v Pravokotni UltraPro, 5,7 l, ju po vrhu prelijte z brandyjem in dodajte majhne koščke masla. Po okusu začinite s soljo in poprom.
Posodo pokrijte in pegatki pecite približno 1 uro in 45 minut. Vzemite iz pečice in pustite počivati 5 minut.
Gomolja zelene olupite in narežite na 8 kosov. Vsakega od kosov s Chef Pressom (10 mm) ponovno narežite na palčke. Stresite jih v Skledo, 2 l, dodajte olivno olje, skledo pokrijte in dobro pretresite, da se sestavine povežejo.
Pripravljene palčke dajte v Pravokotni UltraPro, 3,3 l, pokrijte ga in pecite v pečici 40 minut pri 210 °C, nato pekač odkrijte in pecite še 10 minut.
Po potrebi pečeni pegatki nekoliko pogrejte v pečici. Narežite ju na posamezne kose in postrezite z nadevom, omako in hrustljavimi palčkami zelene.
Dodatna opomba:
Nasvet: Za pripravo palčk iz gomolja zelene lahko uporabite tudi MandoChefa (nastavitev 9,9).