Skip to content
Back to Recipes

Pegatka s čipsom iz zelene

Pegatka s čipsom iz zelene

Sestavine (8 Osebe):

  • 250 g speculoos piškotov
  • 300 g kuhanega kostanja
  • 200 g gosjih jeter (lahko jih nadomestite z mletim svinjskim mesom)
  • 2 pegatki (po 1,5 kg vsaka)
  • 3 žlice brandyja
  • 50 g masla
  • sol in poper po okusu
  • 2 gomoljni zeleni (približno 800 g vsaka)
  • 2 tbsp žlici olivnega olja

Čas priprave: 25 min.

Čas kuhanja: 2 h 35 min.

Čas počivanja: 5 min.

Težavnostna stopnja: napredno

Povprečni strošek: visoki

Priprava:

  • Predhodno ogrejte pečico na 180 °C.

  • V Ekstra Chefu SuperSonic v dveh delih zmeljite speculoos piškote, dokler niso popolnoma zdrobljeni. Prav tako v Ekstra Chefu sesekljajte kuhani kostanj. Na koščke narežite gosja jetra.

  • V Skledi za mešanje, 3 l, s Silikonsko lopatko zmešajte zmlete piškote, zdrobljeni kostanj in koščke gosjih jeter.

  • S pripravljeno mešanico nadevajte notranjost pegatk ter uporabite zobotrebec, da pri vsaki zaprete odprtino z nadevom.

  • Pegatki položite v Pravokotni UltraPro, 5,7 l, ju po vrhu prelijte z brandyjem in dodajte majhne koščke masla. Po okusu začinite s soljo in poprom.

  • Posodo pokrijte in pegatki pecite približno 1 uro in 45 minut. Vzemite iz pečice in pustite počivati 5 minut.

  • Gomolja zelene olupite in narežite na 8 kosov. Vsakega od kosov s Chef Pressom (10 mm) ponovno narežite na palčke. Stresite jih v Skledo, 2 l, dodajte olivno olje, skledo pokrijte in dobro pretresite, da se sestavine povežejo.

  • Pripravljene palčke dajte v Pravokotni UltraPro, 3,3 l, pokrijte ga in pecite v pečici 40 minut pri 210 °C, nato pekač odkrijte in pecite še 10 minut.

  • Po potrebi pečeni pegatki nekoliko pogrejte v pečici. Narežite ju na posamezne kose in postrezite z nadevom, omako in hrustljavimi palčkami zelene.

Dodatna opomba:

Nasvet: Za pripravo palčk iz gomolja zelene lahko uporabite tudi MandoChefa (nastavitev 9,9).