Skip to content
Back to Recipes

PIŠČANČJI BURGERJI S KORIANDROM IN JALAPENO PAPRIKO

PIŠČANČJI BURGERJI S KORIANDROM IN JALAPENO PAPRIKO

Sestavine (4 Osebe):

  • 4 mlade čebule (grobo nasekljane)
  • 1 šopek koriandra
  • 1 jalapeno paprika (brez semen)
  • 2 stroka česna
  • 450 g mletega piščančjega ali puranjega mesa
  • 1 limeta (sok in lupinica)
  • 1 žlička mletega kumina žlička mletega kumina
  • 1 žlička mlete paprike
  • 50 g ribanega sira (po lastnem okusu)
  • sol in poper po okusu
  • Za postrežbo
  • bombetke za burgerje, guacamole, listi solate, rezine paradižnika, rezine rdeče čebule, pikantna mehiška omaka...

Čas priprave: 15 min.

Čas kuhanja: 16 min.

Čas počivanja: 10 min.

Težavnostna stopnja: preprosto

Povprečni strošek: nizki

Priprava:

  • Mlado čebulo, koriander, jalapeno papriko in česen dajte v Extra Chefa SuperSonic in drobno nasekljajte.

  • Drobno nasekljano vsebino pretresite v primerno skledo za mešanje, dodajte vse preostale sestavine in dobro premešajte, da se vse sestavine povežejo.

  • Dobljeno mešanico enakomerno razdelite na 4 dele in s Pripomočkom za oblikovanje hamburgerjev oblikujte polpetke.

  • Peka v Žaru MicroPro:


    2 polpetki namestite v Žar MicroPro. Namestite pokrov in ga nastavite na "nizki/žar" položaj ter postavite v mikrovalovno pečico za 4 minute pri 900 vatih. Po tem času polpetki obrnite in pecite še 4 minute oziroma do zlato rjave barve ter preverite, da je notranjost pečena oz. je dosegla temperaturo 74 °C. Postopek ponovite še s preostalima dvema polpetkoma.

  • Za pripravo na kuhalni plošči/štedilniku:
    Večjo ponev za cvrtje segrejte na srednji temperaturi z dodatkom male količine olja, če je treba. Dodajte polpetke in jih pecite 5–6 minut oziroma dokler njihova notranjost ne doseže temperature 74 °C.

  • Pečene polpetke vzemite iz ponve in pred postrežbo pustite počivati 5–10 minut.

  • Polpetke postrezite v bombetkah z dodatki po lastnem okusu.

Dodatna opomba: