Skip to content
Back to Recipes

Riževi kroketi s sirom

Riževi kroketi s sirom

Sestavine (24 Osebe):

  • 90 g sira (ementaler ali parmezan)
  • 270 g riža za rižoto (arborio)
  • 700 ml vode (±2¾ cup)
  • 30 g masla, neslanega in nekoliko zmehčanega
  • sol in poper po okusu
  • Paniranje:
  • 30 g krušnih drobtin
  • 65 g sira (parmezan ali ementaler)

Čas priprave: 15 min.

Čas kuhanja: 38 min.

Čas počivanja: 20 min.

Težavnostna stopnja: preprosto

Povprečni strošek: nizki

Priprava:

  • Naribajte obe količini sira, navedeni v receptu, s Chef Gratijem II. Vsako količino naribanega sira shranite posebej do uporabe.

  • Riž stresite v cedilo in ga dobro sperite in odcedite.

  • Riž nato pretresite v Posodo za kuhanje riža, 3 l, in dodajte vodo. Pokrijte in kuhajte v mikrovalovni pečici 16–18 minut pri 600 vatih. Pustite počivati 5 minut. Če je na dnu posode še vedno voda, ponovno postavite v mikrovalovno pečico za še 1–2 minuti.

  • Dodajte maslo, ribani sir, sol in poper po okusu in premešajte, da se maslo popolnoma raztopi. Pustite počivati 10–15 minut, ne več, saj bo drugače riž postal pregost in pretrd za oblikovanje.

  • Odstranite rešetko iz pečice in pečico ogrejte na 220 °C z ventilacijo

  • Za paniranje v Ekstra Chefu SuperSonic še nekoliko zmeljite krušne drobtine in ribani sir ter mešanico pretresite v srednje veliko skledo.

  • Silikonsko podlago za peko z robom namestite na hladno rešetko.

  • S srednjo merico Pripomočka za oblikovanje in merjenje zajemajte in oblikujte riževe krokete, povaljajte jih v mešanici drobtin in sira ter polagajte na podlago za peko.

  • Pecite približno 20 minut. Postrezite jih kot prigrizek ali predjed skupaj z zeleno solato.

Dodatna opomba: