Skip to content
Back to Recipes

DOMAČA GRANOLA S HLADNO JOGURTOVO PENO

DOMAČA GRANOLA S HLADNO JOGURTOVO PENO

Sestavine (1 Osebe):

  • Granola za 5–7 porcij ali dni:
  • 200 g ovsenih kosmičev
  • 100 g mandljevih lističev
  • 30 ml nevtralnega olja (sončnično ali repično)
  • 100 g medu
  • Dnevna porcija jogurtove pene:
  • 100 g jagod, malin, manga, breskev, kivija ali drugega mehkega sadja po vašem okusu
  • 1 žlica sladkorja
  • 250 g navadnega jogurta

Čas priprave: 15 min.

Čas kuhanja: 17 min.

Težavnostna stopnja: preprosto

Povprečni strošek: nizki

Priprava:

  • Priprava granole za ves teden:

    • Odstranite rešetko iz pečice in pečico ogrejte na 160 °C.
    • V skledo dajte vse sestavine za granolo in jih s Silikonsko lopatko dobro premešajte, da se vse povežejo.
    • Namestite Silikonsko podlago z robom na hladno rešetko in premešane sestavine za granolo enakomerno razporedite po celotni površini.
    • Pecite 15–17 minut. Med peko večkrat premešajte, da sestavine enakomerno porjavijo (uporabite rokavice za pečico in pazite na vročino).
    • Zapečeno granolo pustite, da se popolnoma ohladi kar na podlagi za peko, nato pa jo shranite v hermetično zaprti posodi za shranjevanje.*
  • Vsak dan za pripravo jogurtove pene izberite sadje, ki ga želite, in ga zmeljite** s sladkorjem do gladke kaše.

  • V plasteh jogurt in sadno kašo nadevajte v Univerzalni vrč, 550 ml, in na vrh dajte granolo.

  • Ob času, ki vam ustreza, jogurtovo peno zmešajte z granolo in uživajte v okusnem obroku.

Dodatna opomba:

NASVET:
* Ovali so odlične hermetično zaprte posode, ki ohranijo vašo granolo hrustljavo ves teden.
** Turbo Chef SuperSonic zmelje mehko sadje v odlično kašo v le nekaj sekundah.