Skip to content
Back to Recipes

GNEZDO IZ ZELENJAVNIH REZANCEV S POŠIRANIM JAJCEM

GNEZDO IZ ZELENJAVNIH REZANCEV S POŠIRANIM JAJCEM

Ingredients (2 people):

  • 150 g bučk
  • 20 ml vode
  • 2 jajci
  • sol in poper
  • 10 ml olivnega olja za serviranje (po želji)

Preparation time: 5 min.

Cooking time: 3 min.

Standing time: 1 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Z Ročnim izdelovalcem spiral narežite bučke v špagete. Iz njih oblikujte dve gnezdi in ju položite na oba konca Mikrodelicije.

  • Na vsako gnezdo dodajte 10 ml vode, pokrijte posodo in postavite v mikrovalovno pečico in pecite 1 minuto in 30 sekund pri 600 vatih.

  • Na sredino vsakega gnezda “ubijte” po eno jajce, rumenjak pa previdno prebodite z zobotrebcem.

  • Ponovno pokrijte Mikrodelicijo in postavite v mikrovalovno pečico za 1 minuto 20 sekund do 1 minute in 40 sekund pri 600 vatih, odvisno, kako zapečen rumenjak želite. Pustite počivati 1 minuto.

  • Previdno prestavite gnezda na servirne krožnike z Žlico za postrežbo in začinite s soljo, poprom in olivnim oljem po okusu.

Additional Note: