Ingredients (2 people):
- 150 g bučk
- 20 ml vode
- 2 jajci
- sol in poper
- 10 ml olivnega olja za serviranje (po želji)
Preparation time: 5 min.
Cooking time: 3 min.
Standing time: 1 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Z Ročnim izdelovalcem spiral narežite bučke v špagete. Iz njih oblikujte dve gnezdi in ju položite na oba konca Mikrodelicije.
Na vsako gnezdo dodajte 10 ml vode, pokrijte posodo in postavite v mikrovalovno pečico in pecite 1 minuto in 30 sekund pri 600 vatih.
-
Na sredino vsakega gnezda “ubijte” po eno jajce, rumenjak pa previdno prebodite z zobotrebcem.
-
Ponovno pokrijte Mikrodelicijo in postavite v mikrovalovno pečico za 1 minuto 20 sekund do 1 minute in 40 sekund pri 600 vatih, odvisno, kako zapečen rumenjak želite. Pustite počivati 1 minuto.
Previdno prestavite gnezda na servirne krožnike z Žlico za postrežbo in začinite s soljo, poprom in olivnim oljem po okusu.
Additional Note: