Ingredients (4 people):
- 5 paradižnikov
- 1 rdeča paprika
- 1 kumara
- 1 stroka česna
- 25 ml šerijevega kisa
- 30 ml oljčnega olja
- 5 g soli
- 5 g popra
- 1 majhen koromač
- 250 ml ohlajene, polnomastne tekoče smetane
- 1 g semen koromača
- ščepec soli in popra po okusu
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 0 min.
Difficulty: average
Preparation:
Z Univerzalnim nožkom za lupljenje olupite vso zelenjavo in jo narežite na kose, razen koromača
Sesekljajte paradižnik v Extra Chefu, da dobite gladko omako, nato jo zlijte v Vrč za mešanje, 2 l.
Zmešajte papriko, kumaro, česen, kis in 25 ml oljčnega olja v Exta Chefu, nato zmešajte s paradižnikovo omako v Vrču za mešanje. Začinite po okusu.
Z Mandochefom na tanko narežite koromač, malo posolite in zmešajte s preostankom oljčnega olja.
Gaspačo postrezite v kozarcih, okrašenih s tanko narezanim koromačem inz žličnikom iz koromačeve pene.
KOROMAČEVA PENA : Stepite smetano v Hitrem Chefu in na koncu dodajte koromačeva semena, sol in poper.
Postrezite dobro ohlajeno.
Additional Note: