Skip to content
Back to Recipes

PARADIŽNIKOV IN KOROMACEV GASPACO

PARADIŽNIKOV IN KOROMACEV GASPACO

Ingredients (4 people):

  • 5 paradižnikov
  • 1 rdeča paprika
  • 1 kumara
  • 1 stroka česna
  • 25 ml šerijevega kisa
  • 30 ml oljčnega olja
  • 5 g soli
  • 5 g popra
  • 1 majhen koromač
  • 250 ml ohlajene, polnomastne tekoče smetane
  • 1 g semen koromača
  • ščepec soli in popra po okusu

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 0 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • Z Univerzalnim nožkom za lupljenje olupite vso zelenjavo in jo narežite na kose, razen koromača

  • Sesekljajte paradižnik v Extra Chefu, da dobite gladko omako, nato jo zlijte v Vrč za mešanje, 2 l.

  • Zmešajte papriko, kumaro, česen, kis in 25 ml oljčnega olja v Exta Chefu, nato zmešajte s paradižnikovo omako v Vrču za mešanje. Začinite po okusu.

  • Z Mandochefom na tanko narežite koromač, malo posolite in zmešajte s preostankom oljčnega olja.

  • Gaspačo postrezite v kozarcih, okrašenih s tanko narezanim koromačem inz žličnikom iz koromačeve pene.

  • KOROMAČEVA PENA : Stepite smetano v Hitrem Chefu in na koncu dodajte koromačeva semena, sol in poper.

  • Postrezite dobro ohlajeno.

Additional Note: