Skip to content
Back to Recipes

RIBA ALLA VERACRUZ

RIBA ALLA VERACRUZ

Ingredients (2 people):

  • 1 paradižnik, nasekljan
  • ½ čebule, narezane na tanke rezine
  • 2 stroka česna, drobno nasekljanega
  • 1 žlička kaper
  • 2 žlici zelenih oliv, tanko narezanih
  • 1 žlička nasekljanega peteršilja
  • 2 žlici paradižnikove omake
  • 1 žlička olivnega olja
  • sol
  • poper
  • 2 fileja bele ribe
  • peki papir
  • voda

Preparation time: 17 min.

Cooking time: 0 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • V skledi zmešajte skupaj paradižnik, čebulo, česen, kapre, olive, peteršilj, paradižnikovo omako in olivno olje. Začinite s soljo in poprom po okusu. Dobro zaprite posodo in sestavine premešajte s pretresanjem.

  • Odrežite dva kosa peki papirja primerne velikosti in na vsakega položite ribji file.

  • V ponev za cvrtje ali vok dajte vodo, vanj postavite Parilnik, v katerega dajte pripravljena ribja fileja na peki papirju. Na vrh vsakega fileja dodajte paradižnikovo mešanico z uporabo Pribora za solato. Pokrijte s pokrovom in na srednji temperaturi kuhajte v sopari 12 minut.

Additional Note: