Ingredients (2 people):
- 1 paradižnik, nasekljan
- ½ čebule, narezane na tanke rezine
- 2 stroka česna, drobno nasekljanega
- 1 žlička kaper
- 2 žlici zelenih oliv, tanko narezanih
- 1 žlička nasekljanega peteršilja
- 2 žlici paradižnikove omake
- 1 žlička olivnega olja
- sol
- poper
- 2 fileja bele ribe
- peki papir
- voda
Preparation time: 17 min.
Cooking time: 0 min.
Difficulty: average
Preparation:
V skledi zmešajte skupaj paradižnik, čebulo, česen, kapre, olive, peteršilj, paradižnikovo omako in olivno olje. Začinite s soljo in poprom po okusu. Dobro zaprite posodo in sestavine premešajte s pretresanjem.
Odrežite dva kosa peki papirja primerne velikosti in na vsakega položite ribji file.
V ponev za cvrtje ali vok dajte vodo, vanj postavite Parilnik, v katerega dajte pripravljena ribja fileja na peki papirju. Na vrh vsakega fileja dodajte paradižnikovo mešanico z uporabo Pribora za solato. Pokrijte s pokrovom in na srednji temperaturi kuhajte v sopari 12 minut.
Additional Note: