Sestavine (12 Osebe):
- 6 trdo kuhanih jajc
- 55 g majoneze (1 large Scoop / ±¼ cup)
- 10 ml žlici dijonske gorčice (±2 tsp)
- sol in poper po okusu
- RAZLIČICE:
- Tradicionalna:
- 5 ml žlička pekoče omake (±1 tsp)
- dimljena paprika (za okras)
- Z dimljenim lososom:
- 40 g dimljenega lososa (drobno sekljanega) (±1½ oz) (finely diced)
- 30 g žlici kisle smetane (1 medium Scoop / ±2 tbsp)
- 10 ml žlički kaper iz slanice (±2 tsp)
- 10 ml žlički drobno sekljane rdeče čebule (±2 tsp) (finely diced)
- 5 ml žlička sveže sekljanega drobnjaka (±1 tsp)
- S pikantno chorizo klobaso:
- 60 g kuhane, drobno sekljane chorizo klobase (±2 oz) (finely diced)
- 5 ml žlička suhega koriandra (±1 tsp)
- 2 ml žličke kumine (±½ tsp)
- 1 ml žličke čilija v prahu (±¼ tsp)
- 1 limete (juiced)
Čas priprave: 10 min.
Čas kuhanja: 0 min.
Težavnostna stopnja: preprosto
Povprečni strošek: nizki
Priprava:
Po dolžini prerežite jajca na polovici, odstranite rumenjake in jih dajte v Visoki Turbo Chef SuperSonic.
V Visoki Turbo Chef dodajte še majonezo, gorčico, sol in poper in dodatke po želji in okusu. Večkrat povlecite vrvico, da vse sestavine zmeljete v gladko maso.
Z malo merico Pripomočka za merjenje in oblikovanje zajemajte pripravljeno maso iz jajčnih rumenjakov in jo nadevajte v polovice jajčnih beljakov. Ponavljajte, da napolnite vsa jajca.
Okrasite s poljubnimi dodatki po želji in okusu.
Dodatna opomba:
NASVET: Prihranite nekaj sestavin za končno okrasitev glede na izbrano različico priprave (dimljena paprika, sveži drobnjak ali kuhana chorizo klobasa) ter finalizirajte pripravo različice vaših vražjih jajc.