Sestavine (12 Osebe):
- 6 trdo kuhanih jajc
- 55 g majoneze
- 2 žlici dijonske gorčice
- sol in poper po okusu
- RAZLIČICE:
- Tradicionalna:
- 1 žlička pekoče omake
- dimljena paprika (za okras)
- Z dimljenim lososom:
- 40 g dimljenega lososa (drobno sekljanega)
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlički kaper iz slanice
- 2 žlički drobno sekljane rdeče čebule
- 1 žlička sveže sekljanega drobnjaka
- S pikantno chorizo klobaso:
- 60 g kuhane, drobno sekljane chorizo klobase
- 1 žlička suhega koriandra
- 1/2 žličke kumine
- 1/4 žličke čilija v prahu
- sok 1 limete
Čas priprave: 10 min.
Čas kuhanja: 0 min.
Težavnostna stopnja: preprosto
Povprečni strošek: nizki
Priprava:
Po dolžini prerežite jajca na polovici, odstranite rumenjake in jih dajte v Visoki Turbo Chef SuperSonic.
V Visoki Turbo Chef dodajte še majonezo, gorčico, sol in poper in dodatke po želji in okusu. Večkrat povlecite vrvico, da vse sestavine zmeljete v gladko maso.
Z malo merico Pripomočka za merjenje in oblikovanje zajemajte pripravljeno maso iz jajčnih rumenjakov in jo nadevajte v polovice jajčnih beljakov. Ponavljajte, da napolnite vsa jajca.
Okrasite s poljubnimi dodatki po želji in okusu.
Dodatna opomba:
NASVET: Prihranite nekaj sestavin za končno okrasitev glede na izbrano različico priprave (dimljena paprika, sveži drobnjak ali kuhana chorizo klobasa) ter finalizirajte pripravo različice vaših vražjih jajc.