Skip to content
Back to Recipes

VRAŽJA JAJCA

VRAŽJA JAJCA

Sestavine (12 Osebe):

  • 6 trdo kuhanih jajc
  • 55 g majoneze (1 large Scoop / ±¼ cup)
  • 10 ml žlici dijonske gorčice (±2 tsp)
  • sol in poper po okusu
  • RAZLIČICE:
  • Tradicionalna:
  • 5 ml žlička pekoče omake (±1 tsp)
  • dimljena paprika (za okras)
  • Z dimljenim lososom:
  • 40 g dimljenega lososa (drobno sekljanega) (±1½ oz) (finely diced)
  • 30 g žlici kisle smetane (1 medium Scoop / ±2 tbsp)
  • 10 ml žlički kaper iz slanice (±2 tsp)
  • 10 ml žlički drobno sekljane rdeče čebule (±2 tsp) (finely diced)
  • 5 ml žlička sveže sekljanega drobnjaka (±1 tsp)
  • S pikantno chorizo klobaso:
  • 60 g kuhane, drobno sekljane chorizo klobase (±2 oz) (finely diced)
  • 5 ml žlička suhega koriandra (±1 tsp)
  • 2 ml žličke kumine (±½ tsp)
  • 1 ml žličke čilija v prahu (±¼ tsp)
  • 1 limete (juiced)

Čas priprave: 10 min.

Čas kuhanja: 0 min.

Težavnostna stopnja: preprosto

Povprečni strošek: nizki

Priprava:

  • Po dolžini prerežite jajca na polovici, odstranite rumenjake in jih dajte v Visoki Turbo Chef SuperSonic.

  • V Visoki Turbo Chef dodajte še majonezo, gorčico, sol in poper in dodatke po želji in okusu. Večkrat povlecite vrvico, da vse sestavine zmeljete v gladko maso.

  • Z malo merico Pripomočka za merjenje in oblikovanje zajemajte pripravljeno maso iz jajčnih rumenjakov in jo nadevajte v polovice jajčnih beljakov. Ponavljajte, da napolnite vsa jajca.

  • Okrasite s poljubnimi dodatki po želji in okusu.

Dodatna opomba:

NASVET: Prihranite nekaj sestavin za končno okrasitev glede na izbrano različico priprave (dimljena paprika, sveži drobnjak ali kuhana chorizo klobasa) ter finalizirajte pripravo različice vaših vražjih jajc.