Ingredients (6 people):
- 1 rdeča čebula
- 250 g češnjevega paradižnika
- 6 avokadov (ne preveč zrelih)
- 30 ml limonovega soka (±2 žlici)
- 2 pomaranči
- 6 filejev bele ribe (približno 125 g vsak)
- sol in poper po okusu
- 4 vejice koriandra (drobno nasekljanega)
- 30 ml olivnega olja (±2 žlici)
Preparation time: 30 min.
Cooking time: 15 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Ogrejte pečico na 180 °C brez ventilacije, nato pa na hladno rešetko namestite Silikonsko podlago za peko z robom ali drugi pekač. Postavite na stran.
Olupite čebulo, prerežite jo na pol in jo narežite s Super rezalnikom, z velikim rezilom.
Češnjeve paradižnike razpolovite.
Vsak avokado razpolovite, odstranite koščico in meso vsake polovice z žlico, nato pa ga narežite s Super rezalnikom z velikim rezilom. Prelijte z limonovim sokom, da preprečite oksidacijo.
Pomaranči olupite in ju filirajte.
Ribje fileje položite na silikonsko podlago za peko ali pekač, začinite s soljo in poprom ter na vsakega od filejev položite 3 ali 4 pomarančne rezine. Pecite v pečici 15 minut.
V večji ponvi na olivnem olju na hitro prepražite čebulo 2-3 minute na visoki temperaturi. Dodajte češnjev paradižnik in pražite še 1 minuto. Dodajte narezan avokado, nasekljan koriander, sol in poper po okusu in med stalnim nežnim mešanjem pražite še približno 2 minuti.
-
Pečeno ribo postrezite z mešanico čebule, paradižnika in avokada.
Additional Note: