Sestavine (8 Osebe):
- 1 kg mletega lososa (brez kože)
- 1 šopek koprca (drobno sekljanega)
- 2 žlici drobnjaka (drobno sekljanega)
- sol in poper po okusu
- 15 ml žlica olivnega olja za cvrtje
- Avokadova majoneza
- 3 vejice koriandra
- 1 večji zrel avokado
- 75 g majoneze
- sok 1/2 limete
- sol in poper po okusu
- Za postrežbo
- bombetke za burgerje, rezine rdeče čebule, rezine kumare, listi solate...
Čas priprave: 10 min.
Čas kuhanja: 20 min.
Čas počivanja: 5 min.
Težavnostna stopnja: preprosto
Povprečni strošek: srednji
Priprava:
Mleto lososovo meso, koprc, drobnjak, koriander, sol in poper dajte v srednje veliko skledo za mešanje in dobro premešajte.
Enakomerno porazdelite pripravljeno mešanico na 8 delov in s Pripomočkom za oblikovanje hamburgerjev oblikujte polpetke.
V večjo ponev za cvrtje dodajte olje in segrejte na srednji temperaturi. Pecite polpetke 3–4 minute na vsaki strani oziroma do zlato rjave barve in notranje temperature 63 °C.
Pečene polpetke pred postrežbo pustite počivati 5 minut.
Med tem časom si pripravite Visoki Turbo Chef SuperSonic z nastavkom z rezili in drobno nasekljajte koriander. Odstranite nastavek z rezili in dodajte lopatasti nastavek. Dodajte preostale sestavine za pripravo avokadove majoneze, pokrijte in nekajkrat potegnite vrvico, dokler ne dobite enotne kremaste in gladke mase.
Postrezite polpetke v bombetkah za burgerje skupaj z avokadovo majonezo in preostalimi dodatki po lastni izbiri.
Dodatna opomba: