Skip to content
Back to Recipes

VEGANSKI BURGERJI IZ ČRNEGA FIŽOLA S KORIANDROM IN LIMETO

VEGANSKI BURGERJI IZ ČRNEGA FIŽOLA S KORIANDROM IN LIMETO

Sestavine (4 Osebe):

  • 425 g črnega fižola iz pločevinke (dobro odcejenega)
  • 75 g krušnih drobtin
  • 1 rdeča paprika
  • 1 žlička česna v prahu
  • 4 vejice koriandra
  • 1 žlička soli
  • sok 1 limete
  • Za postrežbo
  • bombetke za burgerje, listi koriandra, rezine paradižnika, rezine rdeče čebule...

Čas priprave: 10 min.

Čas kuhanja: 20 min.

Težavnostna stopnja: preprosto

Povprečni strošek: nizki

Priprava:

  • V Extra Chefa SuperSonic z nastavkom z rezili dajte vse sestavine, pokrijte s pokrovom in nekajkrat s potegi vrvice vse sestavine dobro zmeljite.

  • Dobljeno maso enakomerno razdelite na 4 porcije in oblikujte v polpetke s Pripomočkom za oblikovanje hamburgerjev.

  • Peka v Žaru MicroPro:

    1. Položite 2 polpetki v Žar MicroPro. Pokrijte s pokrovom in ga nastavite na položaj "nizko/žar" ter postavite v mikrovalovno pečico za 8 minut pri 900 vatih. Polpetki obrnite in pecite v mikrovalovni pečici še 2 minuti.
    2. V Žar MicroPro dajte še preostali dve polpetki, pokrijte in pokrov nastavite na položaj "nizko/žar" ter pecite v mikrovalovni pečici 6 minut pri 900 vatih. Polpetki obrnite in pecite še 2 minuti.
  • Peka na kuhalni plošči:

    V večji ponvi za cvrtje segrejte olje na srednji temperaturi. Položite polpetke v ponev in pecite 5–7 minut na vsaki strani.

  • Peka v pečici:

    1. Odstranite rešetko iz pečice in jo ogrejte na 190 °C. Silikonsko podlago za peko z robom položite na hladno rešetko.
    2. Polpetke položite na Silikonsko podlago in pecite približno 20 minut. Na polovici časa peke jih obrnite.
  • Postrezite polpetke v bombetkah za burgerje z dodatki po želji.

Dodatna opomba: