Ingredients (4 OSEBE):
- 100 g polnozrnatih keksov (10 crackers)
- 25 g masla, hladnega, narezanega na kocke
- 220 g kremnega sira, nekoliko zmehčanega
- 140 ml sladkega kondenziranega mleka
- 150 g grškega jogurta z limeto ali navadnega
- 4 sok 4 limet*
- Za postrežbo
- limetina lupinica
- stepena sladka smetana
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 0 min.
Difficulty: easy
Preparation:
V posodo Extra Chefa SuperSonic z nastavkom rezil dajte kekse in kocke masla. Pokrijte in večkrat potegnite za vrvico, dokler vsebina ni dobro zmleta. Dobljeno maso odstranite iz Extra Chefa v posebno skledo in postavite na stran.
Za pripravo moussa: V očiščeni Extra Chef SuperSonic z nastavkom metlice dodajte zmehčani kremni sir, kondenzirano mleko in jogurt, pokrijte in večkrat potegnite vrvico, da se vse sestavine povežejo v gladko kremo.
Na pokrov Extra Chefa namestite še lijasti dodatek, v položaju zaprto. V lij vlijte limetin sok in premaknite na položaj odprto. spet še nekajkrat potegnite vrvico, da se sok vmeša v kremo.
Za postrežbo: piškotno masleno mešanico enakomerno razporedite v 4 desertne kozarce (približno 20 g mešanice na kozarec), na to pa enakomerno razporedite še pripravljeni mousse (približno 150 g moussa na kozarec). Okrasite s stepeno smetano in sveže ribano limetino lupinico.
Additional Note:
NASVET: Mousse lahko pripravite tudi vnaprej in ga shranite do 3 dni v hermetično zaprti posodo v hladilniku.
Če limet nimate na voljo, jih nikakor ne nadomestite z limonami.